Parkeren

Kindvriendelijk parkeren 
Verkeersveiligheid is een belangrijk onderdeel van een veilige school. School en ouders zien graag dat de omgeving van de school overzichtelijk is. Druk en chaotisch verkeer willen we vermijden, vooral ook omdat kinderen hun gedrag op straat nog aan het leren zijn. 

Ook bij onze school worden er kinderen met de auto naar school gebracht. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige situaties. Draaiende motoren, dubbel geparkeerde auto’s en overstekende kinderen; de problemen bij de school zijn talrijk. Al snel is het rond het begin en einde van de schooldag een enorme drukte. Geconstateerd wordt dat het verkeersgedrag van ouders die de kinderen van en naar school brengen en halen vaak te wensen overlaat. Dit gedrag brengt de verkeersveiligheid van met name de kinderen ernstig in gevaar.

Om de verkeersveiligheid rondom onze school te vergroten vragen we u het volgende:

  1. Voorkom ongewenste situaties bij de school en breng de kinderen lopend of fietsend.
  2. Parkeer NIET in het eerste gedeelte van de Frederik van Blankenheymstraat en de Joannes van Dieststraat.  Parkeer in een andere straat en loop met uw kind(eren) het laatste stukje naar school. Zie kaartje. Parkeren in de Hendrik van Viandenstraat is tot 9.00 uur vrij.
  3. Laat uw kind altijd aan de kant van de stoep uitstappen, een geopend portier aan de straatkant kan een fietser raken.
  4. Houd de ingang van het schoolplein vrij, zodat kinderen, die op de fiets of lopend naar school komen, vrij toegang hebben tot de ingang.
  5. Als we ons samen aan bovenstaande afspraken houden, zal de verkeersveiligheid zeker toenemen. Het gaat tenslotte om de veiligheid van al onze kinderen!!

Meer details in de schoolgids

2023-2024